Hoogleraren – Tips voor het begeleiden van de scriptiebegeleiding van uw studenten

scriptie begeleiding

Hoogleraren – Tips voor het begeleiden van de scriptiebegeleiding van uw studenten

Scriptietoezicht is de praktijk van competentiegericht lesgeven op de hele campus volgens de richtlijnen van uitgelijnde pedagogiek. Op competentie gebaseerde pedagogiek houdt in dat de onderwijsoplossingen die worden toegepast in supervisie en onderwijs worden geleid door de relevante leerresultaten die door de discipline zelf zijn vastgesteld. Een competente leraar is iemand die de leertheorie op een systematische en logische manier kan toepassen. Dit is alleen mogelijk als docenten over de kennis, ervaring en vaardigheden beschikken waarmee ze de principes van pedagogiek kunnen toepassen. Lees onderstaande tips voor competent lesgeven en competentietoezicht.

Het eerste dat in gedachten moet worden gehouden, is het identificeren van de faculteit die effectief toezicht kan houden op het werk van de student. In de meeste gevallen zullen de studenten voor Scriptiehulp: begeleiding bij het schrijven van een echte Topscriptie naar hun professoren moeten gaan. Daarom is het belangrijk om een goede verstandhouding met je leidinggevenden op te bouwen en hun vertrouwen te winnen. Geef ze het gevoel dat je hun leertips oprecht zult opvolgen. Uw supervisors mogen dan experts zijn in hun vakgebied, dit betekent niet dat ze uw werk altijd competent kunnen begeleiden; zij mogen bepaalde taken pas opdragen nadat u uw bekwaamheid in het betreffende vak heeft bewezen.

Als je leidinggevenden je niet de nodige training kunnen of willen geven om een effectieve scriptiebegeleider te worden, maak dan gebruik van de facultaire forums die in de meeste universiteiten bestaan. Op het forum kunt u met uw supervisors communiceren over de kwestie van hun slechte prestaties en om hulp vragen. Dit kan je ook de kans geven om te leren hoe andere faculteitsleden met projecten op vergelijkbare gebieden omgaan, zodat je je in de toekomst kunt voorbereiden op dit soort werk.

Klik hier om meer te lezen: TopScriptie