Hoe u een huis koopt – 4 dingen die u moet weten voordat u een huis koopt

RE/MAX Totaal Makelaars

Het is gemakkelijk om ontmoedigd te raken als u een huis probeert te kopen. Mogelijk hebt u te veel onroerendgoedseminars bijgewoond. Mogelijk hebt u door te veel onroerendgoedvermeldingen gebladerd. Mogelijk hebt u het advies van uw makelaar opgevolgd, die u misschien heeft verteld om vooraf gekwalificeerd te worden voor een hypotheek of op zoek moet gaan naar een “lift” om alles te weten te komen over het kopen van een huis. Hoe u een huis koopt, betekent echter niet alleen het vinden van de juiste plek om te kopen – er zijn veel beslissingen en stappen die u moet nemen om ervoor te zorgen dat u een vlotte ervaring heeft met het kopen van een huis.

Hoe u een huis koopt: Zorg dat u vooraf gekwalificeerd bent voor een nieuwe hypotheek. Zoek een noodfonds om uw aanbetaling te financieren. Ga boodschappen doen. Teken een bod op het onroerend goed dat u zoekt.

Hoe u een huis koopt: Zorg ervoor dat u goed voorbereid bent op het kopen van een huis. Zorg voor een plan voor financiering, sluitingskosten en budgettering voor de verschillende kosten om naar uw nieuwe huis te verhuizen. Vraag een makelaar om handige tips over het verkrijgen van voorafgaande goedkeuring (of voorafgaande goedkeuring voor een inspectie) voor uw nieuwe hypotheek, en wees niet bang om hulp te vragen. Het zal u misschien verbazen hoeveel u kunt leren door om hulp te vragen tijdens het kopen of sluiten van een huis.

Hoe u een huis koopt: ontdek wat een makelaar een “huisinspectie” noemt zoals RE / MAX Totaal Makelaars. Dit is gewoon een routineonderzoek van uw potentiële huis om er zeker van te zijn dat alles in goede staat verkeert en dat u een eerlijke deal krijgt. In veel staten is dit een voorwaarde voor het verkrijgen van een vergunning als makelaar in onroerend goed voordat een huis wordt verkocht. De inspecteur zal alle soorten defecten (zoals losse panelen), scheuren of andere zichtbare problemen controleren die het vermogen om airconditioning of warmte in uw huis te behouden, kunnen beïnvloeden. Als u vragen heeft over het aankoop- of afsluitingsproces van een huis, is het een goed idee om vroegtijdig vragen te stellen. Een makelaar in onroerend goed beantwoordt graag alle vragen die u in detail heeft, en hij zal waarschijnlijk ook zeer goed geïnformeerd zijn over het proces.

Hoe u een huis koopt: gebruik internet om uw hypotheekopties en de daaraan verbonden kosten te onderzoeken. Ontdek welke geldschieters de laagste afsluitingskosten bieden. Sommige kopers doen hun “due diligence” eerst online, maar anderen geven de voorkeur aan persoonlijke ontmoetingen met kredietverstrekkers om hun behoeften en wensen te bespreken. Het hangt allemaal af van uw individuele voorkeuren. Houd er ook rekening mee dat uw aankoopprijs afhankelijk is van de geldschieter en de woning die u kiest, dus zorg ervoor dat u weet wat u kunt verwachten als u door de deur loopt.

Afsluitingskosten: de meeste mensen hebben een misvatting dat wanneer ze zich aanmelden voor een conventionele lening, de verkoopprijs van hun huis niet zal variëren. In de meeste gevallen kosten deze leningen echter meer dan een alternatieve lening. Zorg er daarom voor dat u de kleine lettertjes leest wanneer u zich aanmeldt voor een conventionele lening. Aan de positieve kant, veel kopers nemen niet eens de moeite om een alternatieve lening aan te vragen, en daarom varieert hun verkoopprijs niet. Denk eraan om altijd op zoek te gaan naar de beste deal, en je kunt de beste deal krijgen voor een conventionele lening door van tevoren wat huiswerk te maken.

Meer informatie: https://remax-totaal.nl/